Cu ce îți hrănești puterea interioară?

o-SUN-PROTECTION-facebook

“Nu există preț prea mare pentru privilegiul de a fi propriul tău stăpân”.- Friedrich Nietzsche.

Ne simțim uneori slăbite, vulnerabile și în bătaia vântului. Mai ales persoanele care au pierdut pe cineva drag, au un profund sentiment de “totul e în zadar”. Și de fapt, acest sentiment de zădărnicie îl avem ori de câte ori muncim foarte mult să obținem ceva și nu se întâmplă. Ne dorim cu ardoare o promovare și nu apare. Ne dorim să ne simțim puternice și pline de încredere dar parcă tot timpul apare ceva care ne pune la locul nostru. Ne dorim să iubim și să fim iubite dar lucrurile nu se leagă. Ne dorim un partener care să își dorească să construiască o familie alături de noi, dar mai mereu întâlnim aceeași tipologie de partener care nu este ceea ce ne dorim.

De multe ori ne străduim să facem schimbări în viața noastră și le facem, dar pare să nu se schimbe nimic. Și de obicei nu se schimbă nimic până nu ne dăm seama că staționarea în aceleași tipare de gândire ne va aduce ceea ce ne-a adus dintotdeauna. Schimbările pe care le facem, de obicei în jurul nostru, nu sunt cu adevărat schimbări până nu produc niște schimbări în mintea noastră, în sufletul nostru, în comportamentul nostru. Dacă mi-am luat o casă și o mașină nouă observ că mă simt mai bine câteva săptămâni, poate câteva luni. Dar ele rămân în exteriorul meu. Îmi aparțin, mă reprezintă, îmi dau o oarecare siguranță, dar nu simt că achiziția lor mi-a întărit capacitatea de a fi mai fericită și de a-mi perpetua starea de bine.

Prin putere interioară înțeleg capacitatea de a ne menține într-o stare de bine în cea mai mare parte a timpului. De a accepta că lucrurile au mersul lor și că se întâmplă ceea ce trebuie să se întâmple în strânsă legătură cu starea noastră interioară. Cu siguranță ați observat că atunci când ne simțim foarte bine cu noi înșine totul în jurul nostru pare să fie frumos, toate ne merg ca pe roate și oportunitățile curg din toate direcțiile. Dar nu pot să îmi iau în fiecare zi o casă și o mașină care să mă facă să mă simt bine. Nu pot să cedez puterea mea de a mă simți bine, capacității mele de a achiziționa lucruri. Este o iluzie. Vreau să fiu bucuroasă că trăiesc indiferent de circumstanțe. Vreau să am în permanență acea stare de bine care mă face să mulțumesc zilnic pentru toți oamenii și lucrurile bune care există în jurul meu. Vreau să mă bucur că această dimineață este fantastic de frumoasă, că pot să o trăiesc și că sunt parte din ea.

Cu ce îmi hrănesc puterea interioară? La mic dejun servesc zilnic o porție zdravănă de Acceptare și Recunoștință pentru ce se întâmplă în viața și sufletul meu. La prânz îmi place să mă delectez cu ceva delicios, cum ar fi o porție de Încredere în cursul natural al vieții. Ofer apreciere, suport și multe zâmbete celor din jurul meu. Le ofer din porția mea de prânz. La cină mă servesc cu o porție de Mulțumire pentru tot ce mi-a adus întreaga zi. Pentru oamenii pe care i-am cunoscut și de la care am învățat. Pentru modul în care am reușit să îmi mențin o stare bună, la un nivel vibrațional cât mai înalt. Și se întâmplă atâtea lucruri într-o zi pentru care putem mulțumi!

Tu cu ce îți hrănești puterea interioară? Cât de mult contează pentru tine și care e dieta ta zilnică?

Leave a Reply

Your email address will not be published.