Imaginea contează, chiar și când nu ne pasă

pexels-photo-262226

Nouă, femeilor, ne place tare mult să ne simțim frumoase! Îngrijirea și cochetismul sunt parte din respectul pentru noi înșine în primul rând și pentru ceilalți, tot în primul rând aș zice. Mesajul pe care îl primește partenerul nostru, colegii noștri, oamenii cu care ne întâlnim zilnic este „Mă respect și mă apreciez. Te respect și te apreciez.”

Involuntar gravităm spre astfel de oameni, ne dorim să lucrăm cu ei și să ne asociem în diverse activități, călătorii, evenimente. Ne inspiră încredere și gândim că o persoană cu grijă la detalii va manifesta același respect și implicare și față de colaborarea cu noi.

Din păcate, poate din cauza statului peste program la birou și a stresului excesiv, unele persoane nu mai dau atenție aspectului exterior și nici nu le mai pasă prea mult ce le iese pe gură. Devin țâfnoși și chiar dacă nu spun nimic, aspectul lor urlă în gura mare „Nu mai am chef de nimic! Run, Forest, run, că nu am timp de tine!”

Renunțarea la noi înșine este o alegere a fiecăruia și nimeni din afara noastră nu poartă vina propriilor alegeri. Important este să conștientizăm ce ne aduce nefericirea și să facem schimbări acolo unde trebuie. Nu este altă cale și nici nu trebuie să așteptăm să ajungem la spital sau să se întâmple ceva tragic în viața noastră pentru a face schimbările de care avem uneori atâta nevoie.

Militez pentru respectul față de propria persoană și consider că de aici pleacă totul. Și nu este suficient să spui “Da, eu mă respect!”. Ia-ți 5 minute, gândește-te la cum a decurs ziua ta astăzi și scrie pe o hârtie în ce momente te-ai respectat și în care nu. Scrie în ce momente i-ai respectat pe ceilalți și în ce momente nu. Ți-ai luat pauza de masă?

Respectul de sine înseamnă iubire de sine. Iubire de sine înseamnă grijă de sine. Grijă de sine înseamnă îngrijire și frumusețe. Îngrijirea și frumusețea înseamnă o imagine bună și încredere în tine. Imaginea bună și încrederea în tine înseamnă succes profesional și relații reușite cu tine însăți și cu ceilalți.

Vă îndemn să nu renunțați la voi, nici astăzi, nici mâine, niciodată, oricât de greu v-ar fi să nu o faceți!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.