De ce nu isi spun femeile varsta

black-and-white-1180437_1920

“Viata incepe la 40 de ani. Pana acum am facut doar cercetare.” – C.G. Jung

Aceasta a fost tema pe care am abordat-o la cursul de Public Speaking tinut de Paul Ardeleanu, chiar pe 10 iulie. Ziua in care am implinit 41 de ani. Asa e! Nici mie nu imi vine sa cred. Dar e al naibii de adevarat. Incepand cu 32 de ani am observat ca mi-e jena sa imi mai spun varsta. Si asta a durat aproape 7 ani. De la 40 de ani imi vine sa spun oricui vorbesc cati ani am. Si cumva am inceput sa constientizez mai bine si sa accept faptul ca am trecut in alta categorie de varsta si ca nu mi-ar strica un update.

Cautand sa aflu ce se intampla cu o femeie dupa 40 de ani, am aflat multe lucruri interesante, dar si amuzante, cum ar fi ca o femeie de 40 face cat doua de 20. Amuzant, da. Dar nu e doar o gluma. J

Un studiu facut de Dove in 2013 pe un esantion de 6000 de femei din 12 tari, intitulat “Tu cati ani ai?”, a descoperit urmatoarele:

– 27% dintre femei se simt judecate pentru varsta lor;

– incepand cu 30 de ani varsta este o sursa de anxietate pentru femei;

– femeile asociaza frumusetea cu tineretea; cu cat inainteaza in varsta se simt mai putin frumoase;

– 73% dintre femei se ingrijoreaza de aspectul lor fizic;

– doar o femeie din 10 este mandra de varsta ei;

– o femeie din 3 refuza sa isi aniverseze ziua de nastere pentru a nu i se afla varsta;

– 40% dintre femei nu isi spun varsta reala.

Femeile nu isi spun varsta in primul rand pentru ca resimt puternic presiunea sociala care pune pe cel mai inalt piedestal tineretea si frumusetea.

Insa doamnelor, frumusetea interioara nu imbatraneste niciodata. Nici iubirea de sine si a celorlalti si nici acceptarea noastra, exact asa cum suntem. Frumusetea noastra vine din pofta de viata si bucuria de a trai. Aceste lucruri ne mentin pline de viata, atractive si de neoprit!

Am sa inchei cu un citat al distinsei Coco Chanel: “Poti fi superba la 30, sarmanta la 40 si irezistibila pentru tot restul vietii.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.